Rusande parkeringsavgifter

Rusande parkeringsavgifter

Jag försöker i största allmänhet undvika att ta bilen för att göra mitt bidrag till att minska avgaserna. Men ibland blir man tvungen att ta bilen som i detta fall. Jag skulle till andra sidan stan. Väl framme parkerar jag. er

SMS Park

När jag ska betala är det SMS park som debiterar avgiften. Om man inte loggar in och ändrar inställningarna lägger de till en extra avgift på 25 kronor för pappers faktura.

Saknas hållbarhets tanke

SMS Park kräver att man ska logga in och göra en inställning för att ändra att man inte ska ha pappersfaktura. Idag när allt är elektroniskt så borde det inte vara så att man skulle behöva att ställa om från pappersfaktura till elektronisk. Det borde vara så att standardinställningen är elektroniskt eller direktbetalning kopplat till ett mastercard eller visa. Då hade jag inte behövt att betala den stora avgiften på pappersfaktura som är hela 25 kronor. Det är lika mycket som min kostnad för att få stå på parkeringen.

Totalbeloppet

Totalbeloppet hamnar till slut på 157 kronor. Efter långa telefonköer fick jag till slut prata med en trevlig tjej och vi redde ut allt.Vilka dagar som parkerats, de fakturor som inte kommit fram och nu är alla inbetalningar gjorda.

Ta bussen till Gamlestan

Ett råd är att ta kollektivtrafiken till Gamlestan istället. De är få parkeringar och med extra avgifter och trist bemötande i kundtjänsten och en slutsumma på 157 kronor önskar jag hellre att jag denna dag tagit bussen och istället gått och ätit en bättre affärslunch! Så mitt råd är se efter vilket företag du har parkerat på eller ställ bilen och ta kollektivtrafiken. Göteborgstad betalar du via app och direkt.Du kan också stå på handikappsparkering med handikappskort på Göteborgs stads parkering.