Kategorier
Livsmedel

Gott Nytt År med skenande matkostnader

Äntligen är det här, det nya året 2018 och vi välkomnade det med dunder och brak.

Sista dagen i december firade vi in det nya året. GP bjöd på ett vackert fyrverkeri på Lindholmen.

Många människor hade tagit sig dit för att titta på fyrverkeriet trots snöregnet.

När vi vandrade tillbaka mot bilen kände jag mig glad och uppåt men frusen. De tunna skorna var dyblöta, jag mötte en kvinna i kort kjol, hon såg ut att frysa mycket och skälv var jag glad över mina varma termobyxor och jacka.

Dagen hade varit intensiv, jag vaknade för sent och irriterad över mitt misstag att halva dagen nu gått började jag nu genast att förbereda mig inför kvällen. Vi hade handlat mat och insåg ganska snabbt att för de 1500 kronorna hade vi kunnat få ut mer om vi bokat in oss på spaet istället. Hur som så stod vi nu där, med ett fullbokat spa var handla nu på dagordningen. Sagt och gjort hade vi gjort våra inköp och jag skulle nu på nyårsafton bara köpa in de sista. Det slutade med att jag köpt för ytterligare 1000 kronor.

Men oavsett kostnaderna så är jag mycket nöjd med middagen. Vi hade roligt när vi firade in det nya året.

På menyn var löjromstoast till förrätt. Huvudrätten var en större portion med skaldjur- räkor och kräftor som serverades med chilimayonnäs samt gratinerade musslor. Till detta drack vi prosecco.

Vi var mätta, så den inplanerade ryggbiffen fick vi bestämt lägga ner. Istället gick vi direkt på efterrätten som bestod av mangosorbet med färska bär, till denna rätt drack vi Champagne.

Det jag kan se att matkostnaderna har blivit så höga att det är svårt att hålla ner budgeten. Det finns billigare alternativ men vi konstaterade att vi nästa år lika gärna kan gå ut och fira, utgifterna är snarlika men vi hade en otroligt mysig kväll tillsammans, något jag önskar er med. ??

Av Sophie Berg

Se Marketing Media Magazine - feature editor Sophie Berg.

Sophie Berg M. BA Strategic Lead, BA European Program- Strategic Marketing.

Consultant in business 2B, project coordination.