Nordea Masters fantastiska spelare och publik

Tyvärr gick det inte att sitta och äta för det flesta utan stor köbildning kring de två matställena som fanns åt folket! Senap på jackan vid självserveringen och servetten ingeggad i ketchup och senap är väl en faktor som gör att arrangörerna bör tänka till lite extra kring planeringen hur man på ett trevligt och komfortabelt sätt ska äta. Själv handlade jag tre korvar, 2 stycken högrevskorvar med ketchup och senap och rostad lök för 50 kronor styck och en wienerkorv för 30 kronor, som jag helst också hade haft ketchup och senap på. Men för att jag skulle kunna transportera dem tillbaka till läktaren där vi satt och min vän som höll platserna och hade en skadad fot, valde jag taktiskt att inte också lägga på ketchup och senap på denna korv utan lät den istället vara torr. Det roliga var att när jag bar korvarna mot läktaren log alla de som mötte mig, jag hörde någon säga “det där såg gott ut”.

Markus Kinhed
Vi fick följa Marcus Kinhult

Och det var gott, jag är lagom förtjust i korv med högrevskorven var en bra idé, mättande och god.

Som tur är jag liten och smidig och senare ta mig fram genom stolarna, jag noterade dock att det värre var det för många andra som satt på läktaren. De flesta av oss har blivit längre, en mycket trevlig man som satte sig bredvid mig hade knät ända framme vid nästa stolsrygg och sällskapet längst ut var runda. Det är inte lätt att sitta i så många timmar på små plaststolar.

Nordea Masters är en otroligt välorganiserad golftävling och många voluntärer gör tävlingen möjlig.
Och publiken var fantastisk, folk var trevliga, vi log mot varandra och skrattade åt det eländiga regnet, det susade i luften när vi inte visste var bollen skulle hamna. Spelarna bjöd på fantastisk underhållning, spänning ända in till slutet!

Något som slog mig i tanken är hur så många människor kan vara så tysta för att visa respekt åt spelarna när de ska slå. Det är något man kan ta vidare till mycket i samhället, sport är fostrande, och otroligt givande och lärorikt för individen. Genom sporten och särskilt golf lär vi oss att visa respekt för varandra. Jag önskar vid alla de tillfällen jag undervisat klasser att gruppen skulle visa samma respekt för mig, att när jag står framme vid katedern så är klassen av elever tysta. Här kan samtliga i publiken visa denna respekt, det visar att golfare har ett gott beteende. Också barnen, även yngre barn visade samma beteende, mirakulöst vill jag säga för barn har naturligt spring i benen och vill röra på sig. Men också dessa barn hade en god uppfostran redan vid så tidig ålder och när någon av de pratade så sade föräldrarna till dem försiktigt och de tystnade genast. Jag vill inte bara hylla de duktiga spelarna som fortsatte spela med glans trots regn i många timmar utan också den entusiastiske och trevliga publiken som gick med under många timmar. Nordea Masters var fantastiskt trevligt och kul, det är vackert att vara så nära naturen och samtidigt få titta på spelarna, att promenera med andra golfare och prata om spelarnas slag.

Markus på Hills golfbana, Nordea Masters
Markus på Hills golfbana, Nordea Masters

Två av många fantastiska volontärer som hjälper till på Nordea Masters.

Ett stort plus var att Nordea delade ut

  • Kaffe
  • Chokladboll
  • Ponchos
  • Lippsyl

Vi fick också sittunderlägg och liten ryggsäck av Italia.

Nordea Masters var en fantastisk dag som ska upplevas på plats! Vi stannade in till slutet och såg segraren ta emot det vackra priset en underbar design som Orrefors tagit fram-I love it!