Nytt jobb

I veckan började jag mitt nya jobb. Totalt gick jag på tre intervjuer och gick vidare. Slutligen på den tredje berättade de för mig att de gärna ville att jag skulle arbeta där.
Vi signerade kontrakt och idag är det min andra dag.
Jättekul att börja arbeta på ett bolag med en massa unga människor och att kunna utveckla mina kunskaper inom försäljning.
De här dagarna har vi haft internutbildning för att introduceras oss in i vår yrkesroll. Totalt är vi tre stycken nya och väldigt snälla och fina människor.

Det känns skönt att åter vara i anställning. Man blir betraktad på ett annat sätt i genom att ha en yrkesroll. Som entreprenör är man inte tillräcklig trots att det tar mycket tid. Men för många människor är det en fast anställning som räknas, som är viktig. Sättet vi blir betraktade styr vår självkänsla. De som har jobb har en enklare tillvaro i att möta färre attityder men mindre frihet då tiden under dygnet går åt att arbeta.
De som inte har jobb möter en svår vardag, det är inte lätt att få ett jobb om man en gång förlorat sitt. Det krävs många nya ansökningar att finna ett nytt jobb. Och då det är inte den som söker jobbet som avgör får man anse sig lycklig när man väl fått ett. Min poäng är att inte döma den som står utan jobb då det är svårt att hitta ett. Idag är det dock högkonjunktur och det är lättare att finna jobb då det råder stor arbetsbrist.