Rädslan att missta sitt jobb eller uppdrag

De som ännu står långt bort från arbetsmarknaden och ännu inte har någon trygghet, exempel på dessa är unga utan fast anställning, sjuka, timanställda, praktik och arbetsmarknadsintroduktion.

Man vill inte vara borta från jobbet, rädslan av att vara borta och förlora sitt arbete, anställning eller uppdrag. Som egenföretagare är jag tacksam för min tjänst. Den får det att gå runt, utan den skulle jag inte klara mig. Beroendet får mig känna oro och stress. Under den sista tiden har jag legat i migrän. De första dagarna en väldigt kraftig migrän med illamående så då var jag tvungen att vara borta. Men efter två dagar kände jag av stressen och den tog överhand och jag gick tillbaka. Det gjorde så ont i huvudet men jag satt och arbetade alla mina timmar. När jag kom hem sov jag länge. Jag gick till jobbet och sedan när helgen kom så sov jag redan kl fyra. Jag sov och sov och sov likt Törnrosa. Det jag minns av veckan är att jag sovit och sovit- jag som normalt sätt sover väldigt få timmar sov nu istället väldigt mycket. Mellan sovtimmarna hade jag ont i huvudet.

Min mamma tipsade mig om järnbrist. Jag googlade och hittade att järnbrist kan uppstå vid reumatisk artrit och att reumatologen svarat att man måste behandla inflammationen.

En gång förr har detta hänt mig och då fick jag järntabletter. Till slut efter samtal till vårdcentralen som vägrade hjälpa mig öppnade jag min burk med järntabletter. Det börjar nu bli bättre.

Jag sitter med dåligt lyse i taket på jobbet och ingen lampa vid bordet. I rummet finns små fönster och jag får efter några timmar ont i huvudet av att arbeta. Arbetsmiljön på ett kontor är viktigt.